Juridisch en tekstuele diensten

 

 

Klachten 

Wilt u een klacht indienen bij een organisatie of instantie en vindt u dat zelf lastig om te doen? Ik ondersteun u graag bij het indienen van een klacht en tijdens een eventueel vervolgtraject.  

 

Brieven

Al tijdens een stage die ik liep tijdens mijn opleiding, mocht (moest) ik brieven die door anderen waren opgesteld, verbeteren tot helemaal herschrijven. Mijn kracht ligt in de combinatie van het juridische en de Nederlandse taal. Ik schrijf vaak brieven voor mensen die een juridisch probleem hebben en het zelf lastig vinden een duidelijke brief op te stellen. 

 

Andere teksten

Naast brieven schrijven, schrijf en controleer ik ook andere teksten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het taalkundig controleren van bestemmingsplannen. Omdat ik een tijdje in de ruimtelijke ordening heb gewerkt, weet ik waar het inhoudelijk over gaat. Dit maakt het een stuk makkelijker RO gerelateerde teksten taalkundig te controleren. 

Verder is het bijvoorbeeld mogelijk een juridische of juridisch getinte afstudeerscriptie juridisch-tekstueel te laten controleren zodat net dat ene typefoutje dat u/ je zelf niet meer ziet, er niet stiekem tussendoor glipt. 

Ook kan ik de teksten op uw website of in uw folder, flyer of in ander drukwerk voor u controleren op juridisch-tekstuele onjuistheden. 

 

Dossiers

Hebt u juridische dossiers die moeten worden uitgezocht, geordend en/ of samengevat? Ik doe dat graag voor u. 

 

 

Tarieven en overige informatie

 

Met ingang van 1 januari 2023 is het uurtarief 85 euro excl. btw.

Het is ook mogelijk in overleg een vaste prijs af te spreken.

 

Voor meer informatie, neem contact op. 

 

 

 

De Gastouderjurist

Voor meer informatie over De Gastouderjurist.  klik hier