ADVISEREN EN INFORMEREN


Juridisch advies en informatie voor gastouders, gastouderbureaus en vraagouders

 

 

De Gastouderjurist 

 

De Gastouderjurist. beschikt over de unieke combinatie van juridische kennis met ervaring en inside kennis van de gastouderopvang. De Gastouderjurist weet als geen ander deze specifieke kennis toe te passen in de praktijk. De Gastouderjurist. weet uit eigen ervaring hoe het is om als gastouder te werken, met alle problemen en vragen die daarbij kunnen komen kijken.  

 

Begin 2016 heb ik De Gastouderjurist. opgericht. 

Toen ik als gastouder werkzaam was, ontdekte ik dat gastouders een 'bijzondere' positie hebben op de arbeidsmarkt. De overheid lijkt gastouders niet altijd even serieus te nemen als de rest van de kinderopvang. Terwijl gastouderopvang wettelijk gezien onder kinderopvang valt! Ook zijn er (te) veel mensen die gastouderopvang zien als een goedkope vorm van kinderopvang, als 'de oppas met recht op kinderopvangtoeslag'. Terwijl gastouders hun baan serieus nemen en het verdienen serieus te worden genomen.

Tijdens het wachten op het schoolplein en in het voorbijgaan kreeg ik steeds meer vragen van (andere) gastouders die ontdekten dat ik ook juridisch onderlegd ben. Ik beantwoordde hun vragen heel graag. Ik beschik dan ook over een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Ik heb toen ontdekt dat ik het erg leuk vind de vragen van gastouders, en ook van gastouderbureaus en vraagouders, zo goed mogelijk te beantwoorden en hen zo goed mogelijk te adviseren en informeren. Van hieruit ontstond het idee voor 'De Gastouderjurist'. 

Omdat ik mij wet- en regelgeving snel eigen maak, kan ik mensen met diverse juridische vragen goed helpen. Omdat ik de gastouderopvang van binnenuit ken en juridisch onderlegd ben, kan ik mijn specifieke juridische kennis als geen ander toepassen in de praktijk van de gastouderopvang.